Skip to main content
x

«24 ΩΡΕΣ» στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και οι αποκαλύψεις του Ηγούμενου Γέροντα Εφραίμ…

Το Μ. Σάββατο στις 18:30 αρχίζει το Β’ Μέρος του Οδοιπορικού στο Άγιον Όρος και θα συνεχιστεί αμέσως μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA Κύπρου.

 

Λίγες ώρες πριν ακούσουμε το Χριστός Ανέστη, οι «24 ΩΡΕΣ» αποκαλύπτουν μερικά από τα σπουδαιότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας που βρίσκονται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ παρουσιάζουν και αποκλειστική συνέντευξη του Ηγούμενου Γέροντα Εφραίμ. 

 

Το Μ. Σάββατο, 15 Απριλίου, στις 18:30 ξεκινάει το Β΄ Μέρος του μνημειακού αφιερώματος, το οποίο θα συνεχιστεί αμέσως μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA Κύπρου. Οι Μοναχοί ανοίγουν, αρχικά, το Σκευοφυλάκιο στο οποίο φυλάσσονται πολλοί θρησκευτικοί θησαυροί που βρίσκονται στο Βατοπαίδι, μιλώντας ταυτόχρονα και για τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, την πορεία της ανθρωπότητας, αλλά και για τους σύγχρονους Αγίους. 

 

Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας, η οποία είναι το μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια παρουσία της Θεοτόκου, καθώς και άλλες θαυματουργές εικόνες. Παναγία Βηματάρισσα, Παναγία Παντάνασσα, Παναγία Αντιφωνήτρια και Παναγία Εσφαγμένη αποκαλύπτουν τις θαυμαστές τους ιστορίες μέσω των Πατέρων της Μονής. Επίσης, σε πρώτο πλάνο και λείψανα Αγίων, όπως η Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί του, και ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τον οποίο έφτιαξε μετά που οραματίστηκε το «εν τούτω νίκα».  

 

Ποιο θα είναι το μέλλον της Κύπρου, σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ και γιατί η κατάθλιψη έχει ριζωθεί στις ψυχές πολλών ανθρώπων; Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά τον Ηγούμενο σε μια «εξομολογητική» συνέντευξη στην οποία κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, και στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, όταν νόσησε με κορωνοϊό. Οι Μοναχοί τον σταύρωσαν με τη Ζώνη της Παναγίας στο παρά κάτι του επερχόμενου και «βέβαιου» θανάτου του…

 

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε το Β’ Μέρος του επικού αφιερώματος που φέρνει αποκλειστικά πλάνα και συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Περιβόλι της Παναγίας. 

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
28/03/2024 11:11
Τι συμβαίνει με τους δύο πρωταγωνιστές του Σασμού;
Ψυχαγωγία
28/03/2024 10:48
Όλες οι αποκαλύψεις