Skip to main content
x

«24 ΩΡΕΣ» μαζί με τους πρωταγωνιστές του κυπριακού τραγουδιού

 

Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, Μιχάλης Τερλικκάς, Βασιλική Χατζηαδάμου, Στέφανος Πελεκανής, αλλά και… η αείμνηστη Κυριακού Πελαγία «μυούν» τους τηλεθεατές του ALPHA Κύπρου στα μυστικά του κυπριακού τραγουδιού και πενταγράμμου. Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό της μαστόρισσας εκ του Παραλιμνίου, οι «24 ΩΡΕΣ» συναντούν σπουδαίες μορφές και καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα που θα συγκινήσει μέχρι και τις νεότερες γενιές. 

 

Το Σάββατο 29 Απριλίου στις 18:45 ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συνομιλεί με ανθρώπους που λάτρεψαν και λατρεύουν το «κυπριακό» πενταγράμμο. Μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με το τηλεοπτικό κοινό, αλλά κυρίως τις στιγμές που έζησαν με την Κυριακού Πελαγία. Μιλούν για τη συνεργασία τους μαζί με αυτή την τόσο αυθεντική ερμηνεύτρια, καθώς και για το πώς από τα χωράφια πείστηκε να μπει σε στούντιο ηχογράφησης τραγουδιών.

 

Μαρτυρίες, μουσική και τραγούδι, λοιπόν, συνθέτουν ένα αλλιώτικο επεισόδιο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι παρόντες οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του κυπριακού τραγουδιού και της κυπριακής μουσικής.Παλιοί και νεότεροι συνεχιστές του τεράστιου κεφαλαίου της παράδοσης του νησιού, καταθέτουν λόγιαψυχής. Δεν διστάζουν να μιλήσουν μέχρι και για το πώς αποφάσισαν μέσα σε ένα σύγχρονο κόσμο με πολλά και διαφορετικά ακούσματα να επιμένουν...παραδοσιακά. 

 

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, έρχεται ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο κυπριακό τραγούδι! Αν και θα λείπει η μαστόρισσα που αγαπήθηκε πολύ από τον απλό κόσμο, οι συνεχιστές του έργου της θα κάνουν αισθητή την «παρουσία» της. Συγκινούνται, εκφράζονται και αναπολούν σε μία εκπομπή που θα αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, τις ρίζες του κυπριακού τραγουδιού, την εξέλιξη και το μέλλον του. 

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
24/04/2024 11:00
πρώτος Όμιλος μέσων ενημέρωσης στην Κύπρο που αποκτά την πιστοποίηση
Ψυχαγωγία
24/04/2024 14:57
Νέες πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία της ελληνικής αποστολής