Skip to main content
x

«TET-A-TET» με τον κορυφαίο δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά

Με ιστορικές αποκαλύψεις και εκτιμήσεις γύρω από το Κυπριακό και όχι μόνο, ξεκινάει ένα καταιγιστικό «TET-A-TET» που δεν πρέπει να χάσετε...

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς έρχεται «TET-A-TET στον ALPHA» με τον Τάσο Τρύφωνος, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη με πολύ ιστορικό ενδιαφέρον.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Ελλάδας, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974», μιλάει για την ιστορική έρευνα δεκαετιών που έκανε για το Κυπριακό και καταθέτει τα συμπεράσματα και τις αποκαλύψεις που τον σόκαραν.

Είκοσι πέντε χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να συγκεντρωθεί το αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την Επταετία που καθόρισε την ιστορική πορεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Περιέχει μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών και επικεντρώνεται στον ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Το βιβλίο φωτίζει μερικά από τα πλέον πολυσυζητημένα ερωτήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: την ανατροπή του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη, τον ρόλο σημαντικών παραγόντων της εποχής, όπως του Αριστοτέλη Ωνάση, την ανακάλυψη πετρελαίων στο Αιγαίο, το πώς άρχισε η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1974, με άγνωστα παρασκήνια, το αν και ποιος έδωσε διαβεβαιώσεις στον Ιωαννίδη πριν από το μοιραίο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ερευνά ακόμα πώς αντιμετώπιζαν οι Αμερικανοί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και ποιες ήταν οι προβλέψεις τους για τον ρόλο που θα διαδραμάτιζαν στη μελλοντική ιστορία του τόπου.

Στα βίντεο που θα προβληθούν στην εκπομπή ακούγονται οι φωνές του Δημητρίου Ιωαννίδη και του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Γρηγορίου Μπονάνου, στο Πολεμικό Συμβούλιο της 20ής Ιουλίου 1974.

Ο Αλέξης Παπαχελάς, με την έγκριτη και πολύπειρη ματιά ενός βετεράνου της δημοσιογραφίας, κάνει τις εκτιμήσεις του για το μέλλον του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μιλάει επίσης για τις συναντήσεις και τις συνεντεύξεις του με τον Ερντογάν, τον Άσαντ, αλλά και τις πολυάριθμες συναντήσεις του με τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, οι οποίες επίσης έγιναν βιβλία.

Κάθε Κυριακή στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο Τάσος Τρύφωνος συναντά δημοφιλή πρόσωπα και σπουδαίες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό, αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Άνθρωποι που διαπρέπουν στον χώρο τους, άνθρωποι που θαυμάζουμε, άνθρωποι που έγραψαν ιστορία και άνθρωποι που έχουν κάτι σημαντικό να πουν, έρχονται «TET-A-TET» με τον αγαπημένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή.

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
27/03/2024 09:32
Πρώτη και... καλύτερη;
Ψυχαγωγία
27/03/2024 12:06
Ο Αντώνης Ρέμος είχε αγοράσει μία πολυτελή βίλα στη Μύκονο
Ψυχαγωγία
27/03/2024 11:41
Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β' Ημιτελικό του διαγωνισμού
Ψυχαγωγία
27/03/2024 11:01
'Ολα όσα είπε ο Νικηφόρος για τον έρωτα - Έφτασα στο γάμο,