Skip to main content
x

24 ΩΡΕΣ: Συγκλονίζει η αυτοβιογραφία του Κύπριου ήρωα του 1821 Ιωάννη Σταυριανού

 

προσωπική ιστορία του Κύπριου Ιωάννη Σταυριανού, ενός από τους πιο σημαντικούς αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ αυτό το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 18.45 από τον Alpha Κύπρου. 

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ξεδιπλώνει την συγκλονιστική χειρόγραφη αυτοβιογραφία του μεγάλου Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία περιγράφει την στιγμή του θανάτου του Γεωργίου Καραϊσκακη από...ελληνικά χέρια.     

Ο Κύπριος αξιωματικός από την Λόφου, που πολέμησε δίπλα στον Καραϊσκάκη, μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία σε ηλικία 17 ετών, πούλησε την περιουσία που κληρονόμησε μετά τον θάνατο του πατέρα του και στρατολόγησε 4 Κύπριους και 3 Κρητικούς και ενώθηκε με τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο ελληνισμό. 

Στο επεισόδιο των 24 ΩΡΩΝ, μαθαίνουμε για τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύφθηκε η ύπαρξη αυτού του σπουδαίου Κύπριου, δύο αιώνες σχεδόν μετά τον θάνατο του, σε ένα "θρίλερ" έρευνας και αποκαλύψεων που συγκλονίζουν. Πως βρέθηκαν τα ίχνη συγγενικών του προσώπων στο σήμερα και που βρισκόταν το ανεκτίμητο χειρόγραφο; 

Στη συγκλονιστική αυτοβιογραφία του, ο μεγάλος ήρωας Σταυριανός περιγράφει  τη φρίκη της αιχμαλωσίας, τον βασανιστικό θάνατο δεκάδων συναγωνιστών του, ενώ μέσα από αυτή, «ζωντανεύει» η δολοφονία του Γεώργιου Καραϊσκάκη στην οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Γιατί σύμφωνα με τον Σταυριανό ο μεγάλος Καραϊσκάκης δολοφονήθηκε από Έλληνες και όχι Τούρκους;    

Ένα από τα σκοτεινότερα και τραγικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 "φωτίζεται" μέσα από τις 24 ΩΡΕΣ. 

Μη χάσετε ένα από τα πιο ιδιαίτερα επεισόδια της φετινής σεζόν σε σκηνοθεσία Λοϊζου Μαρκίδη. 

 

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
27/04/2024 11:56
Ποια είναι η κούκλα influencer που φαίνεται να έχει "κλέψει" την καρδιά του Βασάλου;
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:11
Το ζευγάρι ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό του μετά από 10 χρόνια σχέσης και 6 χρόνια γάμου
Ψυχαγωγία
26/04/2024 17:25
Η ανακοίνωση του ζευγαριού για τη λύση του γάμου τους.
Ψυχαγωγία
26/04/2024 14:34
Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης αναλυτικά