Skip to main content
x

Μια ιστορία του 1974 με συγκινήσεις και αποκαλύψεις στις 24 ΩΡΕΣ

 

Είχε την τραγική συγκυρία να γεννηθεί στις 20 Ιουλίου του 1974... Η Αναστασία μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της Παναγιώτη είναι η προσωποποίηση του δράματος του μαύρου εκείνου καλοκαιριού, και η ιστορία τους έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 18.45, από τον Alpha Κύπρου.

Οι γονείς τους και ο 6χρονος αδελφός τους εξαφανίστηκαν κατά την 2η φάση της τουρκικής εισβολής όταν επιχείρησαν εν μέσω της εμπόλεμης ζώνης να μεταφέρουν ρούχα και άλλα χρειώδη στην Πλατανιστάσα όπου είχαν καταφύγει ως πρόσφυγες. Τελικά δεν γύρισαν ποτέ και από τότε είναι στον κατάλογο των αγνοουμένων. 

Η Αναστασία έζησε την αγκαλιά της μητέρας της μόλις για 24 μέρες, μια αγκαλιά την οποία ανέλαβε να αντικαταστήσει η γιαγιά της, ενώ ο Παναγιώτης που είχε βιώματα με τους γονείς και τον αδελφό του πριν την εισβολή είδε την χαρά μιας ευτυχισμένης οικογένειας να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Τραγικές φιγούρες επίσης ο παππούς και η γιαγιά, οι οποίοι πέραν από την απώλεια που είχαν να διαχειριστούν αναγκάστηκαν να γίνουν ξανά γονείς ενός νεογέννητου κοριτσιού και ενός 10χρονου αγοριού. 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα της εκπομπής 24 ΩΡΕΣ, φέρνουν στο φως μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του 1974 με αφορμή τα 50χρονια που συμπληρώνονται φέτος από την εισβολή. 

Τα βιώματα αυτών των δύο ανθρώπων στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου στη λεγόμενη "γειτονιά συγγενών αγνοουμένων", οι προσπάθειες του παππού και της γιαγιάς να τους μεγαλώσουν,  η στήριξη που πήραν από την γειτόνισσα τους Χαρίτα Μάντολες και τα ψυχικά τραύματα που τους βασανίζουν μέχρι σήμερα. 

 Μια ιστορία που εξελίσσεται και ως ένα θρίλερ διαρκείας με αποκαλύψεις 50 χρόνια μετά, γεγονός που "αναγκάζει" την εκπομπή να "σπάσει" την ιστορία σε δυο μέρη...

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
28/04/2024 12:34
Η ενόχληση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη
Ψυχαγωγία
27/04/2024 12:52
Τις εντυπώσεις «κλέβει» η δημιουργία του Στέλιου Κουδουνάρη
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:55
Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από τότε που ο βασιλιάς απέχει από τα καθήκοντά του
Ψυχαγωγία
27/04/2024 11:56
Ποια είναι η κούκλα influencer που φαίνεται να έχει "κλέψει" την καρδιά του Βασάλου;