Skip to main content
x

«24 ΩΡΕΣ» στην καρδιά του Πολυτεχνείου! Οι μνήμες ξυπνούν, οι μαρτυρίες σοκάρουν…

 

«ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»! Ένα θρυλικό σύνθημα παίρνει ξανά σάρκα και οστά στην εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ»! Μία μέρα μετά από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έρχεται ένα αφιέρωμα στα όσα έγιναν εκείνες τις μέρες του 1973, όταν οι φοιτητές βροντοφώναξαν αυτές τις τρεις ιστορικές πλέον λέξεις και στάθηκαν απέναντι στη Χούντα των Αθηνών. 

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18:45, στον ALPHA Κύπρου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

συναντά ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εκείνων των ημερών, σε μία χρονική στιγμή όπου η Αθήνα «ποτίστηκε» με φοιτητικό αίμα. 

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Ανδρέας Μακρίδης από τη Λεμεσό, ο οποίος με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει όλα όσα έγιναν τις μέρες πριν από την εξέγερση, το τριήμερο με την κορύφωση των γεγονότων στις 17 Νοεμβρίου και όσα ακολούθησαν το επόμενο διάστημα. 

Ο Ανδρέας Μακρίδης έζησε από κοντά όλα όσα συνέβησαν. Αποκορύφωμα η εισβολή του τεθωρακισμένου που έγινε μπροστά στα μάτια του, αφού στεκόταν στην πύλη του Πολυτεχνείου. Πώς κατάφερε να διαφύγει, τι βίωσε στις οδομαχίες που ακολούθησαν και τι έχει χαραχθεί για πάντα στην ψυχή του.  

Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και τότε φοιτητής Νομικής, Γιαννάκης Ομήρου, περιγράφει τα γεγονότα από την οργάνωση της εξέγερσης, τη στάση της Χούντας, την επίθεση του στρατού και το μεγάλο αιματοκύλισμα. 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αν και ξεκίνησε από τους φοιτητές, στο τέλος «παρέσυρε» και χιλιάδες πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους και να φωνάξουν «φτάνει», αξιώνοντας την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα όπου τη γέννησε. 

Σε σκηνοθεσία Λοΐζου Μαρκίδη, μην χάσετε ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πού αποσκοπούσε η εξέγερση, τι πέτυχε και πώς η Κύπρος βίωσε τότε τα γεγονότα; Οι «24 ΩΡΕΣ» έρχονται με απαντήσεις, αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του ALPHA Kύπρου.

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:55
Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από τότε που ο βασιλιάς απέχει από τα καθήκοντά του
Ψυχαγωγία
27/04/2024 11:56
Ποια είναι η κούκλα influencer που φαίνεται να έχει "κλέψει" την καρδιά του Βασάλου;
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:11
Το ζευγάρι ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό του μετά από 10 χρόνια σχέσης και 6 χρόνια γάμου
Ψυχαγωγία
26/04/2024 17:25
Η ανακοίνωση του ζευγαριού για τη λύση του γάμου τους.