Skip to main content
x

«24 ΩΡΕΣ»: 49 χρόνια μετά… με ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα για την Εισβολή του ’74.

 

49 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή οι «24 ΩΡΕΣ» επιστρέφουν εκτάκτως με ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα. Πρωταγωνιστής ο Πανίκος Οικονομίδης, γιος του ζευγαριού που διατηρούσε το «Κέντρο» στο Πέντε Μίλι, το οποίο εξυπηρετούσε τους λουόμενους. Αποκαλύψεις, μαρτυρίες και οι ριπές των τουρκικών όπλων να «ακούγονται» ξανά με έναν διαφορετικό, εκκωφαντικό κρότο…

 

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 22:15, στον ALPHA Κύπρου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά τον Πανίκο Οικονομίδη, τον πρώτο άνθρωπο που είδε μπροστά στα μάτια του την απόβαση των Τούρκων. Ο ίδιος αφηγείται με έναν απίστευτο τρόπο όλα όσα είδε και όσα έγιναν, αλλά και το πώς γλίτωσε από τις ριπές των όπλων. 

 

Παράλληλα έρχεται στο φως και η ιστορία των γονιών του, αλλά και της αδελφής του. Πρόκειται για τους πρώτους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής…η εξαφάνιση των οποίων συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο. 

 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου όμως, συναντά μεταξύ άλλων και τη σύζυγο του Πανίκου, την Καίτη, καθώς και άλλους ανθρώπους που κουβαλούν αναμνήσεις από το Πέντε Μίλι. Το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά και ένα πλούσιο υλικό αρχείου… με τον πρωταγωνιστή του ειδικού αφιερώματος να «επιστρέφει» στην περιοχή Πέντε Μίλι και τον φακό της εκπομπής να τον ακολουθεί καταγράφοντας σκέψεις και συναισθήματα.  

 

Σε πρώτο πλάνο και η παραλία Πέντε Μίλι. Αποτέλεσε το σημείο της απόβασης των Τούρκων εκείνο το μαύρο πρωινό και παρόλο που συνδέθηκε με την εισβολή, ωστόσο οι μνήμες Κερυνειωτών και μη παραμένουν δυνατές και ανεξίτηλες. 

 

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε στις «24 ΩΡΕΣ» το συγκλονιστικό αφιέρωμα που ετοιμάστηκε ειδικά για τις 20 Ιουλίου, 49 χρόνια μετά…  

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:11
Το ζευγάρι ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό του μετά από 10 χρόνια σχέσης και 6 χρόνια γάμου
Ψυχαγωγία
26/04/2024 17:25
Η ανακοίνωση του ζευγαριού για τη λύση του γάμου τους.
Ψυχαγωγία
26/04/2024 14:34
Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης αναλυτικά
Ψυχαγωγία
26/04/2024 10:35
Ο επίσημος λογαριασμός του θεσμού ανάρτησε ένα βίντεο στο Twitter