Skip to main content
x

 

«24 ΩΡΕΣ»: Πρεμιέρα με τη συμμετοχή Κυπρίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Με άγνωστες ιστορίες και μαρτυρίες για τις χιλιάδες Κυπρίων που έταξαν τη ζωή τους στη μάχη κατά του Ναζισμού, εν ζωή Βετεράνους και σπάνια ντοκουμέντα της εποχής… κάνει πρεμιέρα η εκπομπή-ντοκιμαντέρ«24 ΩΡΕΣ»! 

 

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 18:45, στον ALPHA Κύπρου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συνεχίζει για 6ησεζόν την επιτυχημένη εκπομπή που αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό. Με αναβαθμισμένη θεματολογία, διερευνητική προσέγγιση σε γεγονότα αλλά πάντα με ανθρωποκεντρισμό, οι «24 ΩΡΕΣ» προχωρούν στη νέα σεζόν ξεδιπλώνοντας νέες ανθρώπινες ιστορίες, γεμάτες συγκινήσεις, γνώση και διδάγματα. 

 

Στο πρώτο επεισόδιο, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του παρουσιάζουν το έπος της συμμετοχής των Κυπρίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που γράφτηκε με ένδοξα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας. 

 

Άγνωστες ιστορίες και μαρτυρίες, για τις χιλιάδες συμπατριωτών μας που έταξαν την ζωή τους στη μάχη κατά του Ναζισμού. Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που τάφηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και επιβεβαιώνουν τη φράση του Θουκυδίδη ότι «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος». Μεταξύ αυτών των επιφανών ανθρώπων και η Θεοδώρα Ιωάννου, η μοναδική ένστολη γυναίκα που έδωσε τη ζωή της και τάφηκε στην Αίγυπτο, ενώ οι συγγενείς της έμαθαν μόλις πρόσφατα τον τόπο ταφής της. 

 

Επίσης η ομάδα της εκπομπής συναντά στον Λυθροδόντα έναν από τους ελάχιστους εν ζωή Βετεράνους, τον Παύλο Κασάπη, ο οποίος σε ηλικία 100 ετών περιγράφει με πλήρη διαύγεια λεπτομέρειες από την περιπέτειά του και ειδικά τη μάχη του Μόντε Κασσίνο, μία από τις σφοδρότερες μάχες που διεξήχθησαν στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

 

Την ίδια ώρα, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος ιστορικός Πέτρος Παπαπολυβίου ξεδιπλώνει τα αρχειακά ντοκουμέντα της εποχής, ενώ στο φως έρχονται και σπάνιες εικόνες από εκείνη την περίοδο που άλλαξε τον κόσμο. 

 

Ποια ήταν τα κίνητρα της συμμετοχής των χιλιάδων Κυπρίων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τι ρόλο διαδραμάτισε το «ΟΧΙ» του 1940; 

 

Σε σκηνοθεσία Λοΐζου Μαρκίδη, έρχονται μαρτυρίες και σπάνια ντοκουμέντα στις «24 ΩΡΕΣ», αποκλειστικά και μόνο για τους τηλεθεατές του ALPHA Kύπρου!

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:55
Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από τότε που ο βασιλιάς απέχει από τα καθήκοντά του
Ψυχαγωγία
27/04/2024 11:56
Ποια είναι η κούκλα influencer που φαίνεται να έχει "κλέψει" την καρδιά του Βασάλου;
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:11
Το ζευγάρι ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό του μετά από 10 χρόνια σχέσης και 6 χρόνια γάμου
Ψυχαγωγία
26/04/2024 17:25
Η ανακοίνωση του ζευγαριού για τη λύση του γάμου τους.